Pasta-ateria pöydällä.

Kuva: iStock.com

Laadukkaista ja maukkaista raaka-aineista, ammattitaidolla valmistettu ateria on nautinto. Esimerkiksi luomulaatuisesta ruoasta on tullut monelle kuluttajalle osa vastuullista käyttäytymistä. Toiset arvostavat paikallisuutta ja lähiruokaa, toiset esimerkiksi kasvis- tai vegaaniruokaa. Siksi ravintoloiden tarjonta ja raaka-aineiden alkuperä on monelle asiakkaalle tärkeä peruste ravintolaa valittaessa. Yhtä tärkeitä tekijöitä ovat työntekijöiden osaaminen ja hyvinvointi, kierrätys ja esimerkiksi jätteiden lajittelu. Vastuullinen ravintoloitsija on tietoinen raaka-aineidensa alkuperästä, arvostaa työntekijöidensä osaamista ja on tietoinen alalla olevista trendeistä.

Ruoan tuotanto on muuttunut paljon viime vuosikymmeninä. Tehotuotanto erityisesti lihan tuotannossa on herättänyt keskustelua ruoan eettisyydestä. Myös tehoviljely ja ryöstökalastus on saanut arvostelua osakseen. Tämän vuoksi kuluttajat haluavat tietää yhä tarkemmin mistä hankkivat ruokansa ja miten se on tuotettu. Elintarvikkeiden maahantuonnissa nousee esille esimerkiksi paikallisten työntekijöiden kohtelu, luonnon suojelu sekä kuljetukseen liittyvät kysymykset.

Pähkinöitä, hedelmiä ja kasviksia pöydällä.

Kuva: iStock.com

Kasvin hoitoa kasvimaalla.

Kuva: iStock.com

Laavun periaatteiden mukaisesti on tärkeää koota yhteen yritykset, jotka toimivat eettisten ja ekologisten periaatteiden mukaisesti. Me Laavussa kokoamme yhteen ruokaan ja ravitsemukseen liittyvät vastuulliset toimitsijat. Sinulle, jolle on tärkeää ruoan eettisyys, ekologisuus ja paikallisuus, löydät meiltä alan vastuulliset ravintolat ja muita ruoan tuotantoon liittyviä toimijoita.